Ajatuksia elämän aavalta ulapalta

Suomi - Hyvä maa

 

YK:n tuoreimman raportin mukaan Suomi on maailman onnellisin maa. Sitä ihmettelen, että kuinka maa voi tuntea onnellisuutta?

 

Oli miten oli YLE:n Uutisten mukaan: ”The World Happiness Report -tutkimus listasi kaikkiaan 156 maata niiden onnellisuuden mukaan, perustuen muun muassa elinajanodotteeseen, sosiaaliseen tukeen ja korruptioon”.

 

Samaan aikaan julkistettiin ”sote-kriitikkona” kunnostautuneen professori Kekomäen ajatuksia tähän tapaan: ” 70-vuotiasta ei saa terveeksi. Aina voi nyppiä syyliä ja tehdä tukipohjallisia. Mutta lääkärien pitää tajuta, että jokaiseen hoitoon käytettävä raha on pois muilta potilailta”, terveyden- ja sairaanhoidon hallinnon emeritusprofessori Martti Kekomäki sanoo. Tuolla ilmeisesti yritetään suitsia holtittomasti kasvanutta elinajanodotetta. Miten tuo lyö kämmentä kansalaisten onnellisuuden kanssa, on vielä epäselvää.

 

Onnellinen on suomalainen, joka elää terveenä ilman terveyspalveluja. Totta puhuen, on maita joissa terveyspalvelut on järjestetty vielä heikommin. Niitä kutsutaan myös kehitysmaiksi. Suomi tarjoaa siis kelpo olot onnellisuuteen - etenkin heille joita on onnistanut.

 

Eniten Suomen kansalaisten onnellisuutta kohottanee se, kun olemme muita parempia, laduilla, jääkiekkokaukalossa jne. Hyvältä tuntuu sekin, että suomalaisten jälkeen onnellisuusraportissa sijoittuivat muun muassa norjalaiset, tanskalaiset, islantilaiset ja sveitsiläiset – sekä ruotsalaiset. Hyvä Suomi!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

Tämän blogin suosituimmat