Ajatuksia elämän aavalta ulapalta

Kenen lehteä luet, sen totuuksia toistelet

Kun omassa vitsivarastossa ei ole mistä ottaa, pitää lainata. Niinpä "mainostan" kirjaa, joka on omistuskirjoituksella hyllyssäni ja jota tuskin löydät enää divaristakaan.

Kyseisessä kirjassa mm. luokitellaan meidät lehtiä lukevat kansalaiset. Vähintäänkin kieli-, ellei peräti nuuska poskessa tehdyn luokittelun takana ovat toimittajat Stefan (Lundberg) ja Staffan (Bruun).

Hauskan kirjan nimi on Tjockare än någonsin /Paksumpi kuin koskaan. Koska kirjan kirjoittaneet ovat hoikkia poikia (ainakin olivat kirjan julkaisuvuonna 2009) nimi viitannee kirjan paksuuteen (on paksuin ko. sarjan seitsemästä siihen mennessä ilmestyneestä, 240 sivua). Kirjaa on julkaistu vain ruotsinkielisenä. Käännökset blogin yllekirjoittaneen.

"Stefan och Staffan" luokittelevat meidät lehtiä lukevat kansalaiset mm. näin:

- Helsingin Sanomia lukevat kansalaiset, jotka johtavat maata.

- Suomen Kuvalehteä lukevat kansalaiset, jotka uskovat johtavansa maata.

- Hufvudstadsbladetia lukevat kansalaiset, joiden mielestä heidän pitäisi johtaa maata.

- Vasabladetin lukijat voisivat johtaa maata, jos sen voi tehdä muuttamatta Vaasasta.

- Tidningen Ålandia lukevat kaikki, joiden mielestä ei ole väliä kuka maailman maita johtaa, kunhan hommaa ei hoideta suomen kielellä.

- Ilta-Sanomia lukevat he, joilla ei ole aavistustakaan kuka maatamme johtaa.

- Seiskan lukijat kiinnostuvat siitä kuka maatamme johtaa vasta sitten, kun johtajat ovat juovuksissa tai vieraassa sängyssä.

Uuden Suomen lukijoita ei mainita. Kenen joukoissa seisot? Minkä lehden totuuksiin sinä uskot?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Ainakin US:n blogiosastossa hilluvat ne, joiden miestä maa sinänsä vielä jotenkin menettelee, mutta sen johtaminen on katastrofaalista.

Stefanin ja Staffanin yllättävin näkemys on Hesarin laajan lukijakunnan niputtaminen maan johtajistoksi! Vai pitääkö se ymmärtää niin, että maan todelliset johtajat kuuluvat HS:n lukijoihin?

Käyttäjän jussiosmola kuva
Matti Jussi Korhonen

Onhan se niinkin niin-nii.
Yhdyn pitkälti kommenttisi ensimmäiseen mielipiteeseen maastamme ja sen johtamisen onistuneisuudesta kontra US:n blogiosastokirjoitukset.

Hesarin lukijoista ja maan johtamisesta ainakin onnistuneesti, olen jäävi sanomaan mitään, koska tilasin ko. lehden juur 3 kuukaudeksi.

Itse pidin Stefanin och Staffanin humoristisesti itseironisesta, jopa kriittisestä suhtautumisesta Höblan ja Tidningen Ålandin lukijohin ja maan johtamiseen.
Kuulun heihin, jotka arvostavat kaikkia aitoja kulttuureja, myös ruotsalaista, mutta vastustan pakkoruotsia.

Puheenaiheeseen liittyvää

Tämän blogin suosituimmat